5 jedinečných nápadov na hru pre deti s rodičmi

Hry sú pre vaše batoľa vynikajúcou príležitosťou naučiť sa hrať s ostatnými a nadväzovať priateľstvá. Hry si vyžadujú naplánovať množstvo aktivít, aby ste tých najmenších zabavili. Namiesto toho, aby ste si pustili film alebo ich pustili von na záhradu, pripravte vopred nejaké aktivity, ktoré umožnia zažiariť ich kreativite a fantázii. Vyskúšajte jeden z týchto jedinečných nápadov na hranie batoliat, aby sa vaše ratolesti zabavili počas celého hrania!

1. Prekážková dráha 

Postavte pre deti prekážkovú dráhu pre deti, na ktorej sa budú hrať. Nechajte ich na trati závodiť navzájom, alebo sa pokúste prekonať svoj vlastný čas. Prekážka je skvelým spôsobom, ako vaše ratolesti využijú prebytočnú energiu a zároveň si trochu zacvičia. 

2. Kútik tvorivosti

Ak vaše deti radi vyrábajú a tvoria, vytvorte si spoločne s deťmi tvorivý kútik. Vyberte a položte na umelecký stôl farbičky, pastelky, lepidlá, farebné papiere, nálepky či rôzne trblietky. Nezabudnite zájsť aj do garáže a zoberte kúsky dreva, či nejaké staré rámy obrazov. Využite čokoľvek a nech prevládne fantázia! Skúste a uvidíte, čo vytvoria Vaše detičky. 

3. Malí remeselníci 

Vymyslite spolu s deťmi, čo by ste mohli spoločne postaviť alebo vyrobiť z dreva. Vytvorte si spoločný plán, nákresy a pripravte si pomôcky. Tipy výrobkov z dreva: vtáčia búdka, drevené kocky, auto či traktor, vláčik, drevená prepravka, drevený malý stolček...Pri tejto aktivite je dosť možné, že potrebujete asistenciu dedka či ocka, nebojte sa a oslovte ich! 

4. Starostlivosť o bábiky

Ak majú Vaše batoľatá obľúbenú bábiku alebo plyšáka, ktoré ich nenechajú ani na minútu samých, pripravte im miesto, kde sa môžu hrať so svojou obľúbenou hračkou. Či už vytvoríte veterinárnu kliniku alebo starostlivosť o bábiky, vďaka možnosti predstierať hru a popustiť uzdu svojej fantázii bude hracia doba zábavou pre všetkých, aj pre Vás milí rodičia. Spoločne môžete mať každý deň čajový večierok, ktorý sa koná napoludnie alebo pokojne aj doobeda! 

5. Picasso 

Zaobstarajte si menšie biele plátna a temperovými farbami tam nakreslite (čierny alebo farebný) prvok- štvorec, obdĺžnik, kružnicu, rovnú čiaru, krivú čiaru prosto čokoľvek, čo vás napadne. Pripravte svojmu dieťatku farby dúhy a nechajte ho domaľovať obrázok podľa vlastnej fantázie. Umelecké diela si môžete vyvesiť kdekoľvek v domácnosti. Ak už budete mať viacero obrazov, môžete usporiadať výstavu majstrovských diel. na ktorý zavolajte aj starých rodičov. Dieťa môže o svojom diele povedať aj zopár slov a tak u neho rozvíjate zručnosti prezentácie, komunikácie či rozvoj slovnej zásoby.