Upratovanie hračiek po každej hre má trvalé účinky

Keď sa vaše dieťa pohybuje od jednej hračky k druhej, hračky sa zvyknú rozptýliť po podlahe alebo sa zapotrošia sa pod gauč. Vďaka zábavným a kreatívnym riešeniam na upratovanie hračiek však môžete mať svoj domov vždy uprataný a vaše deti budú mať určené miesto na ukladanie a hľadanie svojich obľúbených hračiek.

Úložisko hračiek nielen pomáha usporiadať váš domov, ale má aj niekoľko fyzických, duševných a vývojových výhod - nehovoriac o tom, že si svoj domov užijete aj bez toho, aby ste šliapali na loptu či autíčko. 

Čistý domov je šťastný domov 
Toto tvrdenie môže potvrdiť ktorýkoľvek rodič. Výskum však ukazuje, že uprataný priestor v dome či byte má trvalé výhody aj pre duševné zdravie detí. 

Čistý a organizovaný domov môže pomôcť znížiť stres u detí a znížiť ich pravdepodobnosť vzniku úzkosti; pomáha tiež zlepšiť koncentráciu dieťaťa. Nastavením miest pre hračky, knihy a umelecké potreby uľahčíte vašim deťom upratovanie a hľadanie toho, čo práve hľadajú a potrebujú. To im umožňuje sústrediť pozornosť na ďalšie záležitosti, ako napríklad školské práce alebo osvojenie si novej zručnosti. 

Budovanie dlhodobých zručností
Naučiť svojho drobca upratovať po sebe je náročná cesta, no oplatí sa. Už od mladého veku si môže dieťa vštepiť zručnosti, ktoré bude používať po zvyšok svojho života.

Vytvorením miest a boxov pre hračky - svoje dieťa je dôležité naučiť ho dôležitosti organizácie. Upratovanie bude jednoduché, keď bude mať každá hračka svoje vlastné miesto. 

Boxy hračiek je tiež zábavný spôsob, ako naučiť Vášho drobca o triedení a kategóriách, o tom, ako sú určité predmety zoskupené, a o rozdieloch medzi rôznymi typmi hračiek, ako sú hračky v interiéri a exteriéri. Urobte z upratovania hru a sledujte, ako sa vaše ratolesti deň čo deň zdokonaľujú. 

Tým, že necháte svojho drobca upratať po sebe, naučíte ho, že nemôže robiť len neporiadok a niekto iný ho za neho upratuje. Učia sa zodpovednosti a hodnote tvrdej práce. Tiež si vážia, oceňujú a rešpektujú svoje prostredie.

Rozlúčte sa s baktériami pomocou hĺbkového čistenia

Hračky každú chvíľu potrebujú dôkladné čistenie. Spoločne si zoberte vlhkú handričku a utierajte všetky hračky! Nezabudnite si vypláchať handričku. 

Hračky časom zbierajú baktérie a pri súčasnej pandémii je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým zabezpečiť, aby bolo o ne správne postarané. Ak vaše dieťa chodilo do školy, kamarátovho domu alebo si zobralo svoju obľúbenú bábiku do obchodu s potravinami, je dobré tieto veci po príchode domov utrieť.

Aby sa naučili, ako čistiť hračky, aby boli chránené pred koronavírusmi, Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) schválila určité dezinfekčné prostriedky ako "zabijáky" COVID-19. Po skončení hry hračky týmito výrobkami utrite a potom ich odložte.

Čistenie hračiek týmito dezinfekčnými prostriedkami pomôže nielen proti COVID-19, ale tiež pomôže eliminovať rôzne choroboplodné zárodky, plesne a baktérie.

Niektoré hračky sa ľahko čistia! Kedykoľvek chcete, použite dezinfekčné obrúsky alebo čistiace prostriedky pre domácnosť. U ostatných značiek hračiek si prečítajte odporúčané pokyny na čistenie v príručke výrobcu.

Ak má Váš drobček zvyk strkať si hračky do úst, uistite sa, že používate čistiace prostriedky bezpečné pre deti.

Hneď ako hračky zotriete, uložte ich do krabice na hračky alebo do úložného koša na hračky, aby ste ich udržali čisté, kým váš drobec nebude pripravený sa s nimi opäť hrať. Keď váš dom a hračky zostanú čisté, hovoríme tomu obojstranne prospešné. 

Miesto pre všetky hračky

Riešenia úložných priestorov poskytujú rodičom a deťom toľko výhod. Poskytujú riešenie pre neporiadok a vytvárajú usporiadaný a uprataný domov. Deti sa ľahšie naučia upratovať po sebe, keď budú mať jasné a konkrétne miesto na ukladanie svojich hračiek. Budú si tiež rozvíjať zručnosti, ktoré si so sebou budú nosiť po celý život. Deti získajú zmysel pre zodpovednosť, naučia sa organizačné schopnosti a prispejú do domácnosti - ďalšia výhra!

Pred uskladnením hračky ich utrite dezinfekčným prostriedkom. Umiestnením do úložného koša alebo krabice na hračky zostanú hračky čisté, kým ich nevynesiete na nejaké nápadité hranie.